Strona główna > Edukacja > Kursy

Kursy i warsztaty gotowania
Kursy i warsztaty gotowania

Cena: od 90zł

Miasto: Poznań
Data: dowolna
Pora/godzina: dowolna
Ilość osób: dowolna
Opis propozycji:

Sól od zarania dziejów jest podstawową przyprawą w naszej kulturze kulinarnej. W dawnych czasach sól była synonimem bogactwa i prestiżu. Według Homera brak soli w potrawie oznaczał biedę, a rzymskim legionistom wypłacano nią żołd. Sól jest symbolem przyjaźni i gościnności.

Francuski superchef Albert Roux zawsze powtarza swoim kucharzom, ze sól, jako jedyna przyprawa nie zmienia smaku jedzenia, ale jej szczypta podkreśla i wydobywa jego głębię. Jako doświadczony kucharz zgadzam sie ze zdaniem starego mistrza. Sztuka gotowania nie polega mianowicie, na mieszaniu niezmierzonej liczby smaków, ale na odpowiednim ich doborze.

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na warsztaty kulinarne na których pokażemy jak sezonowo dobierać odpowiednie produkty tak, aby w pełni czerpać ze świeżych smaków i zgodnie z rytmem natury kreować jadłospis. Nauczymy Was jak umiejętnie przyrządzać potrawy i przystawki wykorzystując dostępne na rynku mięsa, ryby, owoce morza, nabiał i warzywa. Poznacie sekrety ułatwiające gotowanie oraz dowiecie sie jak w praktyczny sposób wyposażyć kuchnie. Pokażemy Wam ciekawe i oryginalne sposoby prezentowania przyrządzonych dań, tak aby wzbudzić podziw i zaimponować Waszym gościom.

Wykorzystaj swoje nowo nabyte umiejętności
i zaprezentuj się rodzinie i przyjaciołom
z twojej najlepszej strony.


O kursach:

* Kurs obejmuje maks. 16 osób, które na własnych stanowiskach przygotowują potrawy
zgodnie z programem zajęć.
* Zajęcia odbywają się w profesjonalnych kuchniach, dostosowanych do potrzeb
prowadzenie zajęć z gastronomii.
* Do dyspozycji kursantów dostępne są narzędzia
potrzebne do przygotowywania potraw.
* Wszystkie produkty niezbędne do przyrządzenia potraw
dostarczane są przez prowadzących
(koszt produktów jest zawarty w cenie kursu).
* Po każdych zajęciach odbywa sie
wspólna degustacja i wymiana zdań.

Kurs zawiera zagadnienia zakresu:

# metody gotowania
# wywary, zupy i sosy
# przystawki i sałaty
# jajka
# makaron i ryż
# ryby i owoce morza
# mięso i drób
# warzywa i owoce
# kuchnia wegetariańska
# kuchnia internacjonalna
# desery i słodkości
Opinie korzystających z propozycji: Dodaj swoją opinię Dodaj swoją opinię


Dane kontaktowe:
szczypta soli
wielkopolskie
ul. Królowej Jadwigi 42/5, 61-872 Poznań
0 506 518 248, 0 664 423 455
http://www.szczyptasoli.com/

Newsletter



Ostatnio dodane